späť na blog

Ako stráviť letné horúčavy v Čerešniach?

Ako stráviť letné horúčavy v Čerešniach?

Kde sa možno schladiť, keď sa čísla na teplomeroch nekompromisne pohybujú nad hranicou tridsiatky?

Leto patrí k najobľúbenejším ročným obdobiam – spomeňme len dlhé dni a večery, prázdniny, možnosť tráviť čas aktívnejšie nielen vnútri, ale aj vonku... Ak však nepatríte k fanúšikom vysokých teplôt alebo hľadáte možnosti, kde sa možno počas najväčších horúčav ochrániť pred slnečným žiarením, máme pre vás niekoľko tipov na to, ako tento čas stráviť čo najpríjemnejšie – a to priamo v Čerešniach.

Čo robiť v lete v Čerešniach?

Obľúbeným miestom na oddych počas leta je, samozrejme, vodná lagúna, ktorú nájdete medzi bytovými domami L, M a N. Pohľad na vodu upokojuje a v jej okolí si môžete nájsť miesto na vyhrievanie sa na slnku na drevených ležadlách či lavičkách, ale aj dostatok tieňa. V príjemnej vode si radi osviežia nohy nielen deti, ktoré lagúnu radi využívajú na svoje hry, ale aj dospelí. Niet sa čo čudovať, že lagúna je obľúbené miesto, kde sa stretávajú obyvatelia Čerešní všetkých vekových kategórií.

Dostatok chládku ponúknu aj balkóny či predzáhradky, ktoré sme sa snažili navrhnúť tak, aby neboli celý deň rozpálené, ale aby poskytli aj dostatok chládku. Sklenené posuvné paravány, ktorými sú vybavené bytové domy Čerešne Lake, zas umožňujú korigovať to, ako bude slnko svietiť do bytu a na balkón. Využiť tiež môžete spoločné terasy na medziposchodiach bytových domov I, J a K, ktoré vás ochránia pred horúčavou a navyše podporia trávenie času so susedmi.

Ak chcete svoje balkóny ešte spríjemniť tak, aby pre vás v horúčavách predstavovali príjemnú oázu, určite ich vybavte vhodnými rastlinami, ktoré dokážu vytvoriť tieň. O tom, ktoré sú vhodné, sa môžete dočítať aj v našom staršom článku, kde sme sa venovali priamo balkónom. Samozrejme, predzáhradky a balkóny sú skvelé aj v prípade, že namiesto schovávania sa pred slnkom sa chcete opáliť. V tomto prípade však nezabúdajte na opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom!

Mimochodom, ak hľadáte vhodnú aktivitu pre skupinku detí (alebo pokojne aj dospelých) a nechcete pritom tráviť čas na priamom slnku, možnosťou je rezervovať si klubovňu – zábavný prázdninový program pre deti možno vyplniť aj spoločným kreslením či čítaním.

Na skok od Čerešní

Samozrejme, horúce letné dni vás nemusia držať len doma. Skvelou aktivitou na horúce letné dni je návšteva neďalekého Sitinského lesa. Vedeli ste, že návšteva lesa vás dokáže nielen schladiť, ale aj dokáže aj znížiť vysoký krvný tlak, redukovať stres regulovaním hladiny kortizolu v krvi, zmierniť úzkosti, zlepšovať sústredenosť, prečistiť dýchacie cesty, urýchliť zotavovanie po chorobách či úrazoch, posilňovať imunitu či zlepšovať spánok? Vydajte sa spoločne s vašimi najmenšími na prechádzku Sitinským lesom, objavujte nové chodníčky, spoznávajte prírodu a razom zistíte, že za skvelými dobrodružstvami ani netreba chodiť ďaleko!

Ak si však chcete slnečné lúče vychutnať naplno, skvelou alternatívou je aj návšteva kúpaliska Rosnička. Je otvorené každý deň do 19:00 a okrem trojice bazénov či oddychu v tieni ponúka aj príležitosť vyšantiť sa na tobogane, zahrať si plážový volejbal alebo sa zahrať na detskom ihrisku.

dohodnite si stretnutie

Chcete bývať
v Čerešniach?