späť na blog

Aktívne leto v Čerešniach

Aktívne leto v Čerešniach

Chcete letné dni využiť naozaj naplno? V Čerešniach máte kopec možností doslova pod nosom, a to nielen pre deti, ale aj pre dospelých.

Čerešne behajú aj v lete!

Leto je ideálnym obdobím, kedy začať s pravidelným behaním. Dni sú dlhšie, teploty vyššie, a tak je vybudovanie si bežeckej rutiny, ktorú budete následne dodržiavať aj počas jesene či zimy, omnoho jednoduchšie. S motiváciou vám môže pomôcť aj bežecká komunita, s ktorou sa budete môcť spoločne ťahať a hecovať. Takáto komunita od jari funguje aj v Čerešniach. Tréningy, ktoré sme nazvali jednoducho Čerešne behajú!, prebiehajú každý štvrtok pod vedením Radka Šatku z bežeckého klubu Hraj na tie nohy, a zapojiť sa do nich môžu ako začiatočníci, tak aj skúsenejší bežci. Bežecká trasa sa začína priamo v Čerešniach, takže od toho, aby ste začali behať, vás naozaj môže deliť doslova pár krokov. Ak máte záujem začať s komunitou behať aj vy, predajte sa do WhatsApp skupiny, kde spolu komunikujeme.

Cvičenie s vlastnou váhou vo vnútroblokoch

Nielen kardio, ale aj cvičenie s vlastnou váhou môžete praktizovať priamo niekoľko metrov od svojho bytu. Ihriská vo vnútroblokoch ponúkajú viacero možností, ako si zacvičiť s využitím vonkajších streetworkoutových zariadení, ktoré umožňujú vykonávať širokú škálu cvikov. Hrazdy či workout zostavy ponúkajú veľa možností, ako si zacvičiť, takže sú vhodné pre ako pre aktívnych športovcov, tak pre seniorov či deti. Skvelá spoločná aktivita aj pre rodičov s deťmi!

Vyberte sa odcvičiť si svoju rutinu sám alebo si pomáhajte a motivujte sa navzájom s partiou susedov. Cvičenie na čerstvom vzduchu prispieva nielen k zlepšeniu fyzickej stránky, ale aj psychickej pohody. Nelimitujte sa tým, že sa hanbíte, čo na vaše cvičenie povedia susedia, práve naopak, buďte pre nich inšpiráciou, aby sa cvičeniu začali venovať aj oni.

Zahrajte si petang

Hoci mnohí petang považujú za hru pre seniorov, užijú si ho a aj si pri ňom dajú do tela aj aktívni športovci a dokonca aj deti. Okrem toho, že si táto hra vyžaduje koordináciu pohybov, silu a presnú mušku, dôležitý je aj jej komunitný charakter. Vo Francúzsku, kde petang vznikol, je táto hra považovaná za spoločenskú udalosť, pri ktorej sa na uliciach, v parkoch či na plážach stretávajú priatelia a rodiny. S rovnakým zámerom vzniklo petangové ihrisko aj priamo v Čerešniach, kde si jeho vznik odhlasovali samotní obyvatelia Čerešní. Nachádza sa oproti bytovému domu M s priľahlým kaskádovým sedením, ktoré je obľúbeným miestom, kde radi trávia voľný čas mnohí obyvatelia Čerešní. Naštudujte si pravidlá, vezmite rodinu či susedov a strávte príjemné popoludnia pri hre petangu aj vy.

Aktivity v okolí Čerešní

Tomu, čo sa dá robiť v okolí komplexu Čerešne, sme sa už venovali aj v predošlých článkoch. Na prechádzku či zabehať si sa môžete vybrať do neďalekého Sitinského lesa, ktorý je ideálny na schladenie sa aj počas horúcich dní. Ak volíte možnosť schladiť sa vo vode, neďaleké kúpalisko Rosnička so svojimi bazénmi či toboganmi ponúka množstvo možností ako stráviť prázdninové dni aktívne – s deťmi, aj v partii dospelých kamarátov. Prehľad toho, čo robiť počas leta, vrátane kultúrnych i športových aktivít, ktoré sa počas prázdnin konajú v Dúbravke, sme zhrnuli aj v predošlom článku.

dohodnite si stretnutie

Chcete bývať
v Čerešniach?